216
page-template-default,page,page-id-216,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_

Her kan du lese mer om:

 • Dusjstol til reise
 • Hotell booking
 • Bærbar gass og håndbrems
 • «Delivery at Aircraft» merkelapp
 • Freewheel
 • HC parkeringsbevis
 • Lonely Planet
 • Medisinsk utstyr i baggasjen
 • Reisebyrå
 • Rullestolbagg til reise
 • Reservedeler
 • Smartdrive

——

Dusjstol til reise

Noen rullestolbrukere er avhengig av dusj/dostol, også når de er på reise. Å dra med seg den vanlige dusjstolen er verken praktisk eller særlig gøy. Nå finnes det en egen dusjstol til å ha med på reise.

——

Hotell booking

Det finnes mange ulike nettsteder der du kan booke hotell. Mange av disse har rullestolfasiliteter som søkekriterier. Hotels, Booking, Trivago, Momondo, og Tripadvisor har alle en slik søkemulighet. Du får dessverre bare vite at hotellet har HC fasiliteter/rom, men ikke om rommet er ledig. Skriv derfor i kommentarfeltet at du trenger et HC-rom. Er du usikker, kontakt hotellet for å dobbeltsjekke. I det siste har det blitt populært å leie leiligheter gjennom Airbnb. Her finner du en fantastisk tilgjengelighets- søkemotor.

——

Bærbar gass- og håndbrems

Dersom det eneste tilleggsutstyret du trenger for å kjøre bil er en mekanisk håndgass/brems kan du kjøpe en som du kan montere i bilen du leier. Den monteres lett i leiebilen og flere bilutleiefirma (spesielt i USA) har håndgass/brems til leie. Det er IKKE godkjent i Norge og montere en slik selv, og tilleggsutstyr skal alltid godkjennes av Biltilsynet

——

«Delivery at aircraft»

For at du skal være sikker på å få rullestolen din levert ved flyet kan det være lurt å merke rullestolen din med «Delivery at aircraft».

——

Freewheel

Freewheel er et stort hjul man hekter på fotbøylen på rullestolen (manuelle). Den gjør der lettere å trille på ujevnt underlag som gress, grus, brostein, snø osv. Den kan man søke på gjennom NAV, og den regnes som tilleggsutstyr til rullestol og er lett å få vedtak på.

——

HC-parkeringsbevis

Ditt HC-parkeringsbevis er gyldig i hele EU. Ta det med om du skal leie bil. Husk å sjekke at det fortsatt er gyldig. Ta det også med til USA og stikk innom det lokale politikontoret og få utstedt et amerikansk parkeringsbevis.

——

Lonely Planet

Lonely Planet har egne infosider for reisende med funksjonsnedsettelser. Her finner en del nyttige linker til organisasjoner som kan gi deg hjelp.

——

Medisinsk utstyr

Det er lurt å pakke medisiner og annet nødvendig utstyr i håndbagasjen når du flyr. Pakk så du greier deg noen dager om kofferten din kommer på avveie. Legg alt i håndbagasjen om du skal land der slikt utstyr er vanskelig å få tak i. Her kan du lese om hva du gjør om du skal på en lengre reise og trenger å få tak i kater/stomiprodukter/++ der du er.

——

Reisebyrå

Skal du reise langt og fly flere ganger og bo på flere hotell bør du overveie å bruke et reisebyrå. Du betaler en liten sum for jobben, men da slipper du selv å informere flyselskap og hoteller om dine behov. Selv er jeg godt fornøyd med Berg-Hansen reisebyrå.

——

Rullestolbagg til reise

Vi som bruker i rullestol vet hvor vanskelig det kan være å få med oss baggasjen når vi skal på reise. Nå har de av oss som bruker manuell rullestol endelig fått en løsning på frakt av baggasje problemet.

——

Reservedeler

Det er lurt å ta med noen ekstra slanger slik at du kan skifte slange om du punkterer. Ta også med et lite verktøysett tilpasset din rullestol og en liten pumpe. Bruker du elektrisk rullestol eller andre elektriske hjelpemidler, husk lader.

——

SmartDrive

SmartDrive er et drivaggregat med meget lav vekt som kan festes til de fleste manuelle rullestoler. Den kan hjelpe deg opp bratte bakker og ramper, eller til kjøring over lengre distanser. 

—–