1864
post-template-default,single,single-post,postid-1864,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Hamaren aktivitetspark

Fyresdal – Hamaren Aktivitetspark

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2023

Rullestolreiser

Hamaren Aktivitetspark har en universelt utformet turvei som passer for alle. Her trenger du ingen terrenggående rullestol for å ta deg frem. En manuell rullestol fungerer fint om du er glad i å trille for egen maskin. Deler av turveien er på grus og grusen er fin og trille på. Stigningen er i henhold til krav om universell utforming. Turveien er 3,5 km lang og ligger helt nede ved Fyresvatn og er omkranset av flott furuskog og en spennende berghammer som kalles Klokkarhamaren. Det er en stor og fin parkeringsplass rett ved der turveien starter. Her er det mulig å låne et toalett i kontorbygningen like ved. Toalettfasiliteter utenom åpningstider er jeg litt usikker på.

Tretoppvei

I vinter (2023) har de bygget en ny tretoppvei som åpner i juni. I sommer kan du altså rusle en tur i skogen 15 meter over bakken. Tretoppveien er en spektakulær 1 km lang og 2 meter bred plankevei/boardwalk som går på stolper helt til toppen av Hamaren (Klokkarhamaren). På enden av stien befinner seg en utsiktssirkel med 45 meter i diameter som gir en fantastisk utsikt utover Fyresvatn. 

Overnatting

Det er dessverre ingen hotell i Fyresdal og nærmeste sted å overnatte er enten i Dalen eller på Straand hotell i Vrådal (begge ca 40 min unna med bil). Jeg har kun besøkt Straand hotell. Hotellet er originalt fra 1864 og er bygget på flere ganger. Det er ikke universelt utformet, men det er fult mulig å overnatte her i rullestol. De har trappefri adkomst med en heis opp til resepsjonen og til rommene i andre etasje. Rommet mitt hadde en stort bad med en dusjstol med armlener og rygg. Soverommet var stort med sofa, men med elektrisk rullestol vil man ikke komme bort til sofaen. Med manuell gikk det derimot fint. Jeg er litt usikker på om de har andre HC-rom som er mer velegnet til el-rullestol. Det er et stort HC-toalett tilknyttet spisesalen i første etasje

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.