1996
post-template-default,single,single-post,postid-1996,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_

Cadiz

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2023

Rullestolreiser

Cadiz er en litt mindre kjent perle som ligger så langt sør du kommer i Spania. Cadiz ble anlagt ca. 1100 f.Kr. på en øy foran Cadizbuktaog og er en av verdens eldste havnebyer. Sundet ble senere fylt opp, og byen ligger i dag på en halvøy. På en måte er byen en miniatyrversjon av Barcelona. Her kan du både shoppe, vandre gatelangs, spise utsøkt mat før du rusler ned på stranda for å ta deg en dypp i havet.

Reisen dit

Den nærmeste flyplassen ligger en god time i bil eller tog fra vakre Sevilla. For oss nordmenn er det muligens lettere å fly til Malaga (direktefly) og kjøre til Cadiz. Det tar litt under tre timer (eller fire timer med tog). Kommer du med bil så er det lettest å parkere i det offentlige p-huset kalt Canalejas rett ved gamlebyen og deretter trille inn til ditt utvalgte hotell i gamlebyen.

Hotellet

Begge gangene jeg har besøkt Cadiz har jeg bodd på Senator Cadiz Spa hotell som ligger meget sentralt midt i gamlebyen. Jeg har bodd på et litt større familirom, men de har HC-rom også. Det finnes parkering på hotellet men du må kjøre bilen inn i en heis fra en trang gate. Det er kun mulig med en mindre bil. Det er heis på hotellet og frokosten er både god og tilgjengelig.

Hva gjør man i Cadiz?

Personlig liker jeg best å manøvrere meg gjennom trange gater og smug. Titte på arkitektur, folk og utstillingsvinduer og bare ta inn atmosfæren er en favoritt for meg. Cadiz har også nok å by på når det kommer til mat og drikke. Rett utenfor hotellet ligger resturanten «La Mafia» som kan anbefales. Restaurante Tiki Tako serverer god meksikansk gatemat som er perfekt om du trenger et raskt måltid.

Hvordan er det så med tilgjengeligheten? Tja, den er så som så. Til å være en «gammel gammelby» er det ikke værst. Jeg trillet fint rundt, men jeg var glad jeg hadde med min SmartDrive. Det er forholdsvis flatt i gamlebyen, men du finner noen gater med noe helning. De største butikkene er tilgjengelige, men mange mindre har gjerne et eller to trinn inn.

Ellers er det hav rundt hele gamlebyen så det går også å ta en tur på stranden. Personlig har jeg ikke tatt turen til stranden så jeg vet dessverre ikke hvor tilrettelagt det er der. Cadiz museum skal vistnok være bra men det var desverre stengt da jeg var der sist.

Hvordan er det med tilgjengeligheten?

Tja, den er så som så. Til å være en «gammel gammelby» er det ikke værst. Jeg trillet fint rundt, men jeg var glad jeg hadde med min SmartDrive. Det er forholdsvis flatt i gamlebyen, men du finner noen gater med noe helning. De største butikkene er tilgjengelige, men mange mindre har gjerne et eller to trinn inn. Det samme gjelder spisestedene. Skal jeg prøve meg på et terningkast vil jeg si terningskast 3. Men for meg veier byens SJARM opp for brostein og trappetrinn. Så oppsummert vil jeg si at dersom du allerede er på Costa del Sol er Cadiz absolutt verdt å besøke!

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.