1807
post-template-default,single,single-post,postid-1807,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Cordoba rullestolreiser

Cordoba

Rullestolreiser

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2022

Cordoba ligger i underkant av to timer fra Malaga i bil. Omkring år 1000 var byen den største i Europa og også en av de mest utviklede. Denne byen bør derfor være av interesse for historie interesserte. Byen er utrolig sjarmerende og vakker og det føles nesten som om man går rundt i filmkulisser fordi det oppleves nesten for godt til å være sant. Byen bærer også et sterkt preg at den en gang var under arabisk herredømme. I Córdoba finner man derfor noen av Spanias best bevarte byggverk og monumenter i såkalt mudéjar-stil; en blanding av muslimsk, kristen og jødisk arkitektur.

Sentrum

Noe av det beste med Cordoba sentrum er at det er overkommelig å gå/trille fra den ene siden til den andre i løpet av en dag. Sentrum er preget av trange gater som er brosteinsbelagte. De fleste stedene er brosteinen gudsjelov helt grei å trille på, da det ikke er store mellomrom mellom steine og overflaten er forholdsvis flat. Men som du ser på bildene er ikke alle gatene like greie å trille på, så om du ikke er så glad i å trille på brostein kan det være lurt å ta med deg et freewheel. Gamlebyen er også kjent for sine flotte bakgårder dekorert med vegghengte blomsterpotter. Det er til og med en egen festival første uka i mai som feirer kunsten med å dekorere gårdsplassene med hundrevis av fargerike blomster og planter.

Hotellet

Vi bodde på Hotel Conquistador, et super sentralt hotell som ligger midt sentrum i det jødiske kvartalet. Hotellet er også er nabo til den kjente moské-katedralen. Hotellet hadde selvsagt terskelfri ankomst og et greit HC-rom.  De har også en garasje du kan parkere om du kommer med bil. 

Moské-Katedralen Mezquita

Ikke noe monument er mer ikonisk for Spanias spesielle kultur og religiøse utvikling en moské-katedralen Mezquita.  Det gamle gudshuset ligger midt i Cordobas historiske sentrum og denne tidligere moskeen huser også en katedral. Det er ikke noe problem å komme seg rundt i rullestol inne i moskè-katedralen og den er absolutt verdt et besøk. 

Den romerske broen

En annen kjent attraksjon i Cordoba er den romerske broen. Stopp midt utpå for å nyte en av de beste utsiktene i Córdoba. Broen spenner seg over elven Guadalquivir i hjertet av gamlebyen i Córdoba. Broen er mildt sagt gammel og ble oppført i det 1. århundre etter vår tidsregning. I 2008 ble den renovert og den er absolutt tilgjengelig for oss som sitter i rullestol. 

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.