1880
post-template-default,single,single-post,postid-1880,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Sokki Adventure

Kautokeino – Sokki Adventure

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2023

Rullestolreiser

Vinteren 2023 besøkte Sunnaasstiftelsen og deres konsept «Camp Explore» Sokki Adventure i Kautokeino. Jeg var dessverre ikke med, men 20 av mine venner i rullestol var det og har rapportert tilbake til meg. Aslak Sokki er mannen som driver denne fantastiske leiren og han har vokst opp med en far som sitter i rullestol, så det å tilrettelegge for rullestolbrukere er noe Aslak kan.

Tilrettelegging

I leiren var det lagt plankebruer alle steder der man trengte det. Både mellom ulike aktiviteter og inni selve lavoen var det plankegulv, noe som gjorde at det var lett å bevege seg. Inne i lavoen var det godt og varmt og mulig å varme seg etter en stund ute i kulda (det blir kalt på Finnmarksvidda). De hadde også satt ut et eget HC-toalett med varme.

Sokki Adventure
Rullestoler fraktes på vidda

Aktiviteter

Reinsdyrene er hjertet i leiren og måtte selvfølgelig sjekkes nærmere ut. Det var lagt plankebruer inne i reinsdyrinnhegningen. Det var også laget et plankegulv slik at man fikk mulighet til å teste ut lassoferdigheter. Videre var det tilrettelagt slik at man enkelt kunne bli med på reinsdyrskjøring.

Isfiske ble også testet ut og de ble fraktet til fiskeplassen med snøscooter. Rullestolene ble fraktet på en slede. På fiskeplassen var det rampe fra scooter, og plater var lagt ut i en omvendt L form på vannet med stasjoner der man kunne stå å fiske uten å være i veien for andre. Platene var brede nok til to rullestoler i bredden.

Har du lyst til å oppleve Finnmarksvidda og få et blikk inn i samenes kultur så nøl ikke med å ta kontakt med Sokki Adventure. Ta kontakt gjennom deres facebook side eller på telefon 951 21 998. Sokki Adventure kan også følges på Instagram. Mine venner anbefaler denne opplevelsen på det varmeste (eller skal vi si kaldeste;):

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.