1619
post-template-default,single,single-post,postid-1619,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
rullestolreiser sevilla

Sevilla

Rullestolreiser

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2021

Sevilla er min spanske favorittby. Det enmeste som er synd er at det ikke går direkteflyvninger fra Oslo til Sevilla. Jeg har besøkt Sevilla to ganger siden byen bare ligger en 2,5 timers kjøretur fra vår leilighet på den spanske solkysten

Den beste tiden å besøke Sevilla på er på våren og høsten. Siden byen ikke ligger ved kysten blir Sevilla som en trykkoker midt på sommeren. Sevilla er hovedstaden i regionen Andalucia og er Spanias fjerde største by med sine 700.000 innbyggere. Byen er rik på kultur og historie og er sannsynligvis mer enn 2300 år gammel. Både romere og maurere har regjert i regionen, og det bærer byen preg av. For eksempel er bymuren rester av festningsverket som Julius Caesar fikk bygget, mens arabisk arkitektur fra maurerne fortsatt preger byens flotte bygninger.

Hotell

Hotellet jeg bodde på da jeg besøkte Sevilla i oktober (2021) heter Petit Palace Marques Santa Ana. HC-rommet var opptatt, men rommet jeg fikk var stort og HC-vennlig med unntak av en smal dusj. Ellers var inngangsparti og resepsjonsområdet rullestolvennlig. Sengen jeg fikk var noe høy så forflytningen var tung fra manuell rullestol. 

Hotellet har garasjeanlegg med noen få plasser i kjelleren. Det er i utgangspunktet første mann til mølla som gjelder når det kommer til disse plassene, men siden jeg hadde HC-parkeringsbevis holdt de av en plass til meg. For å komme ned i kjelleren måtte bilen kjøres inn i en heis. Jeg anbefaler ikke å kjøre til hotellet med en større bil ala Caravelle. Både fordi gatene i gamlebyen er trange og smale og fordi heisen ikke var stor. Kommer du i stor bil og ikke liker å kjøre i trange gater så sjekk heller ut Hotel Becquer. Jeg har ikke bodd der, men vurderte det da det skal være HC-vennlig. 

Hotellet vi bodde på  ligger midt i “smørøyet”, dvs midt i gamlebyen og bare to minutter fra Sevilla katedralen. Resturanter og shoppingmuligheter er i umiddelbar nærhet. 

Severdigheter

To av de mest imponerende severdighetene i Sevilla har røtter fra møtet mellom den kristne og den islamske kulturen. Det er katedralen “Catedral de Sevilla” og kongepalasset “Real Alcazar”. Katedralen skal være rullestolvennlig i følge hjemmesiden og det samme gjelder kongepalasset i følge Wheel Map. Det lønner seg å bestille inngangsbilletter på forhånd, noe vi ikke gjorde. Jeg har derfor kun vært å sett katedralen utenfra og når det kommer til kongepalasset har jeg kun besøkt hageanlegget. 

Det er også verdt å se “Plaza de Espana”. Bygningene og plassen ble ferdigstilt i 1929 og er rett og slett en imponerende skue. Forholdsvis rullestolvennlig er det der også. Parkanlegget rundt er også flott og et fint sted å ta seg en pause og litt kaldt å drikke.

Gamlebyen

Gamlebyen består av ulike bydeler som går i hverandre. Jeg bodde i den delen som blir kalt “El Centro”. Denne delen befinner de største butikkene og de beste shopping mulighetene seg. Så har du det gamle jødekvarteret kalt “Santa Cruz” som  er utrolig sjarmerende med trange gater, koselige kafeer og små unike butikker. “La Macarena” har jeg ikke utforsket enda men her holder vist byens kunstnere og hipstere hus.

Over elven finner man det koselige området “Triana”. Her finner du et mylder av keramiske verksted og butikker samt restauranter, utesteder, kafeer og det sjarmerende matmarked «Mercado de Triana«. Brua over elven er også flott og gir deg en unik utsikt utover byen og elven. Det er laget promenader langs elven på begge sider og den som ligger på samme side som katedralen er svært rullestolvennlig. 

Shopping

Det er nok av shopping muligheter i Sevilla. Ønsker du å handle i litt mindre kjente butikker anbefaler jeg å vandre rundt i gatene i Santa Cruz. I El Centro finner du de større og mer kjente butikkene. Hovedgata for shopping er Calle Sierpes og gatene “Calle Velazquez Tetuan og Calle Cuna som går parallelt med Calle Sierpes er også gode shoppinggater. I dette området finner du også de større sentrene som “El Corte Ingles”.

Mat og drikke

Det er et uendelig antall spisesteder og barer i Sevillas gamleby. Ettersom tapasen kommer fra denne regionen er Sevilla et mekka for tapaselskere!! Det kan være verdt å merke seg at de spiser på litt andre tider enn oss. Frokosten inntaes gjerne mellom klokka 10.00 og 11.00, mens lunsjen inntas mellom 14.00 og 16.00. Middag spiser de mye seinere enn oss og de fleste middagsrestauranter åpner normalt ikke før klokka 20.00. 

Tåler du å ha et flybytte på vei til hovedmålet anbefaler jeg virkelig Sevilla. Det er deilig å slippe turistkjøret i Barcelona og byen har også en fin og overkommelig størrelse. Om du eventelt først er på solkysten anbefaler jeg virkelig å hoppe på toget i Malaga og ta turen til denne flotte byen. Eventuelt kan du leie bil. 

God tur eller «Buen viaje» som det heter på spansk.

Tags:
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.