583
post-template-default,single,single-post,postid-583,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_
airbnb rullestolreiser

Airbnb & tilgjengelighets- behov

Airbnb har i de senere år blitt en veldig populær måte å overnatte på når man er ute å reiser. Prinsippet er at det er privatpersoner som leier ut sine leiligheter til reisende gjennom deletjenesten Airbnb. Ofte er dette en billigere måte å bo på en et vanlig hotell, spesielt dersom flere reiser sammen. Selv reiser jeg på en årlig storbyferie med 10 venninner og vi har flere ganger brukt Airbnb, sist da vi var i Tallinn. Det kan være et problem å finne sentrumsnære leiligheter som også er rullestolvennlig da bygninger i bysentrum ofte er av gammel årgang. Men Airbnb har en veldig bra søkemotor for oss med tilgjengelighetsbehov.

Søkemotor med tilgjengelighetskriterier

Airbnb har mange ulike kriterier du kan sette for søket ditt. Se bilde nederst på siden. Vanligvis har hotellsøkemotorer kun et felles søkekriterie, og Booking.com har for eksempel «handikappvennlig» som søkekritere. Men hva er egentlig det? Her går Airbnb foran som et godt eksempel på hvordan søkekriteriene bør utformes.

Her kan du for eksempel sette som kriterie at du ønsker trappefri tilgang, bred dør, heis, høydetilgjengelig seng, bred klaring til seng, rullestolvennlig dusj, dusjstol og bassengheis. Slik burde alle søkemotorer utformes, for vi har alle ulike behov. Mens noen greier seg med en heis trenger andre vesentlig mer for å kunne fungere. På dette området gir jeg terningskast seks til Airbnb, også får det bli en annen diskusjon hva Airbnb gjør med bysentrum, boligpriser og skatt.

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.