569
post-template-default,single,single-post,postid-569,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Tallinn rullestolreiser

Tallinn

Rullestolreiser

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2018

Estlands hovedstad Tallinn er en sjarmerende by en kort flytur unna Oslo. Byen er ikke stor og har et innbyggertall på under en halv million mennesker. Selve sentrum av byen er ikke så stort og avstandene er overkommelige selv for en rullestolbruker. Det er også et forholdsvis flatt sentrum noe som er bra for oss i stol, men det er et stort MEN. Brosteinen i gamlebyen er helt forferdelig. Jeg har sjeldent vært utenfor en brostein med så mye ujevnheter og med så store avstander mellom hver stein. For de av dere som har Free Wheel, ta den med!!!

Overnatting

Vi valgte å benytte oss av Airbnb og med litt hell fant vi en leilighet som var rullestolvennlig. Airbnb har en veldig bra søkefunksjon når det kommer til tilgjengelighetsbehov og man kan blant annet søke etter leiligheter som har heis, brede dører, rullestolvennlig dusj, dusjstol, god opplysning osv. Leiligheten vi bodde i var i et område som heter Kalamaja og det var en moderne heis som tok oss opp i leiligheten. Mitt soverom var forholdsvis stort og hadde eget tilknyttet bad med «roll inn shower».

Gamlebyen

Gamlebyen i Tallinn står på UNESCOS verdensarvsliste og er den best bevarte middelalerbyen i Nord-Europa. «Best bevart» betyr også at brosteinen som sagt er av svært dårlig karakter. Men takler du dårlig brostein er et besøk i gamlebyen definitivt verdt det! Gamlebyen oser av sjarm og man får virkelig følelsen av å foreta en tidsreise. Sjekk ut Raekoja Plats, eller på norsk rådhusplassen, som er gamlebyens hjerte. Både her og i sidegatene rundt finner du mange hyggelige barer, cafeer og restauranter.

Er du glad i øl så har du kommet til den riktige byen. I Estland har mikrobryggeriene poppet opp i en rekordfart de siste årene og det er nok av gode ølbarer i gamlebyen. Selv testet vi ut Hell Hunt og Beer House og begge kan anbefales. Har du lyst på en ekstra utfordring så trill opp på en liten topp i gamlebyen som heter Toompea. Selv tok jeg ikke turen men mine venner kunne rapportere om god utsikt og brosteinsbelagte gater hele veien opp….

Kalamaja

Kalamaja blir også kalt hipsternes bydel i Tallinn. Her er det mange gode spisesteder, hippe barer og markeder. Er du glad i mat ta turen til Balti Jaama Turg som ligger ved jernbanestasjonen i Tallinn. Kalamaja er egentlig et gammelt fiskermannsbydel og her finner du mange sjarmerende og karakteristiske trehus. En trilletur for eksempel langs gaten Salme gir et godt inntrykk av denne arkitekturen. Sjekk også ut Telliskivi Creative City som er et gammelt fabrikkområde gjort om til en kreativ «hub» full av spisesteder, gallerier, markeder og barer. I Telliskivi vil jeg spesielt anbefale restauranten F-hoone .

Sjekk også denne listen over 10 ting å gjøre i Kalamaja.

Tags:
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.