626
post-template-default,single,single-post,postid-626,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Fuengirola rullestolreiser

Fuengirola av Erik

Rullestolreiser

Skrevet av Erik Lillebye 2011

Kystbyen Fuengirola ligger i en av Andalucia sine peneste områder i Costa del Sol, ”Solkysten” syd i Spania. Flyplassen ligger i Malaga, ca. 20 min (taxi) nord for Fuengirola, eller 40 min (tog). Kort sagt er byen meget tilgjengelig for rullestolbrukere. Absolutt alle fotgjengeroverganger har nedsenket fortauskant. Ramper overalt der det trengs. 

Fuengirola

Hotellet

Alle hoteller og leilighetshoteller ligger ved strandpromenaden. Jeg bodde på Confortell Ilunion Fuengirola, ett fire stjerners hotell med flotte HC rom. Ikke alle hotellene har fullverdige HC rom, men rullestoltilpassede rom. Det er nok av spise/utesteder tilgjengelig, også med HC-toalett. 

Byen

Byen har en fantastisk strandpromenade! Alle strendene er tilgjengelig med kjørelemmer nesten helt frem til solsengene. Meget gode solsenger med tykk madrass. Koster ca. 4-4,5 EUR pr. dag. Deler av strandpromenaden har egen jogge/sykkelsti med sportsdekke, som egner seg for pigging! Fuengirola har også et bredt utvalg av vannsportaktiviteter. Stedet kan absolutt anbefales.

Strandpromenaden

Toget

Fuengirola er endeholdeplass for den sørligste toglinja. Holdeplassen sør i byen har heis. Holdeplassen lenger nord i byen har meget bratt rampe, men ok for spreke rullestolbrukere! Toget er meget HC vennlig. HC toalett om bord!! Fantastisk! Vi tok toget til Malaga (40min). Fungerte meget bra!

På toget til Fuengirola

Albir / Alfas

Jeg har også vært i Albir / Alfas som ligger på Costa Blanca kysten, lenger nord. Dette er også et sted som er meget tilgjengelig. Men, her ligger ikke alle hotellene nede ved strandpromenaden!

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.