636
post-template-default,single,single-post,postid-636,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Barcelona Rullestolreiser

Barcelona av Tom

Rullestolreiser

Skrevet av Tom Grønvold 2011

Jeg var veldig spent på hvordan min første flyreise og ferietur som ”hjulbeint” skulle gå for seg. Jeg valgte derfor å legge turen til Barcelona, ettersigende Europas og kanskje verdens mest rullestolvennlige by. Jeg reiste i Juli ned med min kjære kone. Flyreisen ned var ”Piece of cake”  kort flytur fra elendig norsk sommer til Spansk østkyst og herlig middelhavsklima. Virkelig bra for kropp og sjel og betente skuldre og fingre.

Tom i Barcelona

Hotellet

Utvalget av Hoteller i denne populære storbyen er jo som forventet helt enormt. Det jeg gjorde var at jeg trålte de store nettsidene hotels.com, expedia.no etc. Plukka meg ut en 5-6 hoteller med sentral beliggenhet og ønskede fasiliteter og sendte dem rett og slett en e-post der jeg fortalte litt om mine behov. Mitt valg falt til slutt på Hotel Regina. Hotel Regina har en fantastisk sentral beliggenhet rett ved Placa de Catalunya og Las Ramblas. 

Handikaprommet vi fikk var veldig romslig med stor plass på begge sider av dobbeltsengen, flott bad der man fint fikk rullet stolen godt innunder vasken . Dusjen var stor og romslig med vegghengt krakk.  Et lite aber var at man måtte sette opp en liten rampe for å komme seg fra resepsjonen og opp til heisen. Men dette bød aldri på noe problem for oss da de ansatte var raske med å hjelpe.Bortsett fra frokosten som var elendig, er dette et hotell med fasiliteter og en beliggenhet som passer meget bra for en rullestolbruker.

La Sagrada Familia

Barcelona er en meget kompakt by med korte avstander til de fleste severdigheter, shopping , stranda , Las Ramblas etc. Vi benyttet oss ikke av kollektivsystemer, taxi eller lignende da dette rett og slett ikke var nødvendig. Første bud for meg I denne byen var å få med meg den kjente kirka Sagrada Familia.  Det var turens absolutte høydepunkt og arkitekturen var som resten av Gaudis verker rundt om i byen helt spektakulært. Vi måtte jo inn i kirken og stilte oss tålmodig i kø.

Det vi ikke fikk med oss var at det var egen inngang for rullestolbrukere, så en særdeles hyggelig ung spanjol som jobbet der fisket oss ut av køen og geleidet oss inn bak gjerdene. Ikke skulle de ha betalt eller. Da slapp vi lang kø, ventetid og sparte noen euro kun pga rullestolen min. Noen fordeler skal jo vi hjulbeinte ha også! Det skal også nevnes at katalanerne er et utrolig folkeslag, fantastisk service, vennlighet og hjelpsomhet å få overalt. Noe annet enn i vårt iskalde moderland med andre ord.

La Sagrada Familia

Santa Maria del Mar

For de av oss som har lest Havets Katedral så er jo et besøk til Santa Maria del Mar katedralen et must. Denne ligger koselig til i de trange gatene nedover gamlebyen mot havneområdet, Denne var dessverre stengt for publikum når vi var der. Men, det var en trivelig liten kafeteria like ved hvor de serverte kald øl, så jeg fikk studert kirken godt fra utsiden men en duggfrisk San Miguel i hånda.

Santa Maria del Mar

Gamlebyen

Ellers så er byen full av fantastisk arkitektur, statuer, obelisker overalt. Skaff deg et oversiktlig bykart og ta deg god tid, rull byen rundt og nyt den. Hele byen er en nytelse å oppleve, også på hjul. Selv var jeg så heldig å ha med meg min kjære kone, så jeg fikk en del dyttehjelp rundt om for å spare armer og skuldre.  Men byen er virkelig tilrettelagt for oss rullestolbrukere. Tør å påstå at vi ikke møtte en eneste hindring i løpet av vår ferie der nede. Selv de minste Tapas restaurantene og barene hadde terskelfrie innganger og heis ned til toalettene.

En av byens mange «Plaza`er»

Barcelona en by som er 100% tilrettelagt oss rullestolbrukere. Og jeg kan med trygghet anbefale alle rullestolbrukere om å besøke katalanernes hovedstad. Les også om Gunhilds reise til Barcelona her.

Må oppleves

  • Spise tapas! Overalt serveres herlig tapas, smak deg frem. Vi kan anbefale kjeden TapaTapa, Her har de fantastiske tapasretter til en ok pris.
  • Drikke spanjolenes egen Sangria på en av de mange uteserveringene på Las Ramblas. Nyt det pulserende livet og trafikken på Las Ramblas. Her er det mye rart og se.Line 3
  • La Sagrada Familia, Dette fantastiske Gaudi-verket  ble påbegynt I 1882 og planlegges ferdigstilt i 2026. Det kan ikke beskrives med ord. det må oppleves med egne øyne, både utvendig og innvendig.
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.