527
post-template-default,single,single-post,postid-527,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Rullestolreiser

Barcelona

[vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space height=»14px»][vc_column_text]

Skrevet av Gunhild 2010/2017

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»356″ img_size=»150×60″ alignment=»right» onclick=»custom_link» qode_css_animation=»» link=»https://www.rullestolreiser.no/2018/04/30/forklaring-ikoner/»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]Barcelona har blitt kåret til Europas mest handikapvennlige by, og etter å ha vært der er jeg ikke i tvil om at det stemmer. Men la oss glemme rullestolen for ett lite øyeblikk. Barcelona er først og fremst en fantastisk by. Det er byen som har alt. En fantastisk atmosfære, kulturhistoriske bydeler, spektakulær arkitektur (Gaudí’s Sagrada Família er bare ett av mange eksempler), et rikt kulturliv, ett bredt shopping tilbud, gode tapas restauranter på hvert gatehjørne, og sist men ikke minst om du heller vil roe ned på stranda en dag er det bare å velge og vrake blant Barcelonas mange strender.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Handikapvennlig by

Men hva gjør byen så handikapvennlig? Først og fremst likte jeg meg der fordi det var så utrolig lett å trille rundt i byen. Her blir det ikke slurvet med fortauskanter, og jeg trengte svært sjeldent hjelp. Byen er også forholdsvis flat, det er riktignok brostein/heller i store deler av byen, men de er store, flate og lette å trille på. Mange steder finner du ramper i tilegg/eller istedet for trapper. En ekstra bonus er at store deler av byens taxiflåte har rampe til rullestol. Man triller på bak i bilen og spent fast i rullestolen. Enkelt og genialt. Du trenger med andre ord ikke vente på at en spesialbil skal plukke deg opp.

 

Dessverre er ikke hele byens metrosystem HC vennlig, men mange stopp har heis instalert. Det er også godt merket hvilke stopp som kan brukes av rullestolbrukere. En genial ting Barcelona har gjort er å legge ramper på t-bane perrongen slik at gapet mellom vogn og perrong blir eliminert. Her burde Oslo sporveier se og lære!!! Her er en oversikt over hvilke stop som har heis.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»534,530,532″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Strender

Mange av byens strender er også tilrettelagt for rullestolbrukere. Det betyr at du vil finne HC-toalett, omkledningsrom, en plattform som gjør det mulig å trille ned til vannkanten, en spesialstol som kan trilles ut i vannet og sist men ikke minst en serviceinnstilt badevakt. Følgende strender skal ha disse fasitetene: San Sebastià, Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella og Nova Mar Bella.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Hotellet

Vi sov på ett lite hotel supersentralt i sentrum, som het Hotel Denit. Her er det bare å trille ut døra så befinner du deg midt i smørøyet. Siden hotellet ligger i en trang sidegate var det verken bråk fra biler eller utesteder. HC rommet var en anelse trangt, men fungerte til mitt behov.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

To do

 

Å vandre rundt i de ulike delene av Barcelona, er noe du absolutt bør gjøre. Det er fint å trille og mye fint å se på. Mest kjent er gågaten «la Rambla». Se også gamlebyen, eller «Barri Gotic» som den heter. Min favoritt er bydelen «El Born» som ligger vest for «la Rambla».

Det er også fint å trille langs den flere kilometer lange strandpromenaden. Her finner du også Port Olímpic («Den olympiske havna»), med sine barer, restauranter og fortøyningsplasser for luksusbåter. Her er også Barcelonas to høyeste bygninger seg, Hotel Arts og Torre Mapfre.

 

Barcelonas større turistattraksjon er uten tvil kirken «Sagrada Familia». Her er det alltid mye mennesker og kø, men den er tilgjengelig for rullestol. Det er absolutt verdt å ta en titt på denne kirken som er tegnet av den kjente arkitekten Antoni Gaudi.

 

Barcelona har også et forholdsvis bra akvariet, der du har mulighet til å dykke med haier i akvariets store tanker. Her betyr det ikke noe at du ikke kan bruke beina, under vann trenger du dem uansett ikke. Dykkerne i akvariet har erfaring med å ta med rullestolbrukere ned til haiene i dykkerutstyr.

 

Jeg anbefaler å ta en titt på denne siden for mer utfyllende informasjon om HC Barcelona. Les også om Toms tur til Barcelona.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»533,528,529″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.