909
post-template-default,single,single-post,postid-909,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Berlin rullestolreiser

Berlin

Rullestolreiser

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2009

Berlin har i de siste årene vært et populært mål for storbyferien. Det kan jeg godt forstå. Byen var frem til 1989 delt mellom Øst-Tyskland og Vest-Tyskland. De to delene har fremdeles ganske forskjellig atmosfære og utrykk. Berlin er kjent for å huse mange kunstnere og det bærer byen preg av. 

Transportsystemet og hotellet

Vi bodde på Alexanderplatz, ett område som ligger i den gamle øst delen, men helt på grensen til gamle vest. Så man kan trygt si at Alexanderplatz er ett sentralt utgangspunkt for å se og oppleve byen. Det er også et knutepunkt når det kommer til t-bane, tog og buss. Stoppet er HC-vennlig med heis fra midt på plassen, ned til t-bane stasjonen. Berlins t-bane og tog system er forholdsvis HC vennlig, men ikke alle stopp har heis. Det som er genialt er at T-bane kartet har merket alle HC-vennlige stopp. Jeg brukte kun T-bane til å komme meg rundt. Vi bodde på hotellet Park-inn Alexanderplatz. De vanlige rommene var svært små, men HC-rommene var større og fungerte fint.

Prenzlauer Berg

Det gikk fint og trille rundt. Det var flatt og fint flere steder og fortauskanter var perfekt nedsenket. Jeg ble spesielt sjarmert av en bydel kalt Prenzlauer Berg. Bydelen minner litt om Oslos Grünerløkka, og her finner du mange sjarmerende kafeer og restauranter. Det er også flere små koselige parker og butikker her. Mitt tips er å ta t-banen til nordenden av bydelen. Da kan man trille i svak nedoverbakke gjennom bydelen og helt tilbake til Alexanderplatz.

Shopping

Et annet tips til de shopping glade er å besøke varehuset KaDeWe (Kaufhaus des Westens). Det ligger vest i Berlin like ved T-banet stoppet «Wittenbergplatz», og er ett av Europas største varehus. Ofte sammenlignes KaDeWe med Harrods i London, og her finner du mye dyr design. KaDeWe er ett mekka for shoppere, og er spesielt kjent for gourmetavdelingen i øverste etasje. Her kan delikatesser av alle slag både kjøpes og konsumeres. Reis også å ta en titt på Berlinmuren. Deler av den er ikke fjernet og er idag dekket av grafittikunst. Du kan lese mer om Berlin her.

Tags:
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.