599
post-template-default,single,single-post,postid-599,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Wolfsburg Rullestolreiser

Wolfsburg av Tom

Rullestolreiser

Skrevet av Tom Grønvold 2012

I anledning vår familiebedrifts sitt 20-års jubileum i mai i år, så valgte vi å markere anledningen med å ta med alle de fast ansatte på guttetur til Wolfsburg i Tyskland. Vi jobber i bilbransjen med bilgjenvinning og delesalg som hovedgeskjeft og det er da unødvendig å nevne at bilinteressen er genuin blant de fleste av oss. Wolfsburg er en by i Niedersachsen i Tyskland, byen ble grunnlagt av NS (Adolf Hitler) i 1938 for å skaffe boliger til arbeiderne ved Volkswagen fabrikkene. Wolfsburg er fremdeles konsernets hovedsete og byen er i meget stor grad dominert av bedriften. VW-fabrikken i Wolfsburg er en av verdens desidert største med over 50.000 ansatte.

Turen ned

For å komme seg til Wolfsburg så må man fly til Hannover som er den nærmeste store flyplassen. Det går ingen direktefly dit fra Norge så vi måtte mellomlande på Schipol/Amsterdam. Assistentene både i Hannover og Amsterdam var meget hyggelige og profesjonelle så reisen ned gikk som smør. Det er ca 9 mil fra Hannover til Wolfsburg. Det går jernbane og annen offentlig transport. Men vi valgte å kjøre taxi. Avtalte en fastpris og fikk ganske bra avslag siden vi var 10 stk i 2 biler. Autobahn i Tyskland har vel alle hørt om, og jeg kan bekrefte at i ytterste kjørebane til venstre er det fri fart som gjelder. Vi brukte under en halvtime på 9 mil!!! Var litt sketchy synes jeg da jeg kikka bort på speedometernåla men vi kom heldigvis trygt fram.

Innsiden av biltårn

Hotellet

Vi bodde på Leonardo Hotel City Center. Hotellet lå meget sentralt, ca 50m fra hovedgata og ca 15-20 min trilletur unna Volkswagen fabrikken og Autostadt.  Hotellet hadde romslige og bra HC-rom som trygt kan anbefales. Frokostbuffeten var bra og restauranten inne på hotellet serverte blant annen biff av høy klasse. Skal også nevnes at prisene på hotellrommene var meget hyggelige.

VW fabrikken

Autostadt og VW fabrikken

Grunnen til at Wolfsburg genererer såpass mye turisme er ene og alene pga Autostadt komplekset og VW fabrikken. Autostadt (tysk for bilbyen) er en stor turistattraksjon og en park full av spektakulær arkitektur, restauranter og museer. Alle merkene i VAG-konsernet har egne paviljonger. VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley og Lamborghini. Det er også to 60 meter høye glasstårn brukt som lager for nye Volkswagen biler. De to tårnene er forbundet til fabrikken med en 700 meter lang tunnel. Når nye biler kommer til tårnet blir de båret på en plattform oppover med en fart på 1,5m/s. Samlet er det plass til 800 biler I disse tårnene.

Autostadt

Det er også mulig å bestille omvisning på VW-Fabrikken. Denne omvisningen går i den gamle delen av fabrikken og er dessverre totalt utilgjengelig for oss rullestolbrukere. De andre i mitt reisefølge deltok på denne omvisningen og kunne bekrefte at det ikke hadde latt seg gjøre med rullestol der inne. Dette er noe VW visstnok jobber med heldigvis. Bortsett fra nedturen jeg fikk angående fabrikk besøket så er Autostadt komplekset tilgjengelig som bare det. NULL hindringer. NB! Du trenger 2 dager på Autostadt for å få med deg alt. Men hvis du bare har en dag til rådighet må du i hvert fall få med deg Zeithaus (bilhistorisk museum) og de to glasstårnene. Spektakulære greier. Her finner du mer info om Autostadt. Her er en liten film om området:

Byen

Vi ankom Wolfsburg på en lørdag og ble veldig overrasket da vi skulle ut for å finne oss et bedre måltid. I helgene er Wolfsburg nærmest som en spøkelsesby.Nesten ingen folk å se i gatene og veldig få barer og restauranter. Tyder på at de fleste av de 50.000 ansatte på fabrikken er ukependlere, for på mandag så krydde det av folk i gatene og uteserveringene poppet opp her og der. Av restaurantanbefalinger så er et besøk på Sausalitos verdt en tur, dette er en mexicansk/karibisk inspirert plass med masse herlig grillmat og mexikansk mat med et imponerende drinkekart og en meny full av mat for menn. 

Tom på café

Konklusjon

Wolfsburg er som dere sikkert har skjønt et yndet sted for folk med over gjennomsnittet bilinteresse. Byen egner seg meget godt for oss hjulbeinte, svært få hindringer, flatt og fint og heis, rullebånd der det er nødvendig. Anbefales!

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.