678
post-template-default,single,single-post,postid-678,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Vilnius Rullestolreiser

Vilnius

Rullestolreiser

Skrevet av Erik Lilleby 2013

Jeg har vært en del over alt, men ikke i Litauen. Vilnius er hovedstaden i Litauen. Vilnius oppleves fremdeles som «Østeuropa», men samtidig med et betydelig preg og modernisme fra vestlig kultur.

Hotellet

Choice kjeden har et nytt moderne hotell i Vilnius som vi bodde på. Comfort Hotel LT er veldig bra og meget tilgjengelig. Vi er to rullestolbrukere, og liker litt romslighet når vi er på ferie. Vi fikk et meget romslig HC rom med stor balkong. Hotellet ligger litt unna turistkaoset, med en ca. 10 minutters rulletur til gamlebyen.

Sentrum

I dette området og i gamlebyen er det mye brosten, men den er flat og stor, og for det meste i gata. Fortauene er smale og ujevne (som i Norge). MEN, på andre siden av byen mot elva, skulle man tro man var i en sydeuropeisk storby. Meget flott på alle måter. Stort sett nedsenkede fortauskanter. Vilnius har masse kultur, flotte bygninger, kirker etc. Utenfor en flott kirke i gamlebyen hadde de heis, men den virket dessverre ikke når vi var der. Noen busslinjer er tilgjengelig. Masse fine spisesteder, men finn et med tilgjengelig toalett. Vilnius bør oppleves, men egner seg best for «spreke» rullestolbrukere. Har du FreeWheel bør du ta med det. Den går som «hjelpemiddel/medisinsk utstyr på fly (dvs ingen ekstra gebyrer). Etter vår standard er det meget billig i Litauen.

Shopping

Liker man og shoppe, bør man dra innom Akropolis. Balticums største shoppingsenter, enorm og meget billig. For å komme dit ta taxi, men du MÅ avtale pris på forhånd eller be om at takstametere blir skrudd på! De prøver konstant og lure deg! Fra flyplassen og inn til sentrum tar det ca 20 minuter og det skal koste maks ca. 35 litas (ca 80kr).

Tags:
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.