681
post-template-default,single,single-post,postid-681,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Vancuver Rullestolreiser

Vancuver

Rullestolreiser

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2012

Juni 2012 tok jeg endelig turen til Vancouver, Canada. Jeg har lenge drømt om å reise dit. Jeg reiste i anledning det internasjonale rullestolrugby forbundets store årskonferanse og Canada Cup. Så i stedet for å se og oppleve en fantastisk by omringet av en like FANTASTISK natur, så jeg innsiden av konferanserom og en Olympisk idrettshall. Så denne reiseartikkelen blir ikke så omfattende. Men jeg fikk en dag i sentrum og det var en fin opplevelse. 

Turen over

Vi reiste via London, og turen fra London til Vancouver tar omtrent 10 timer. Med andre ord en litt lang reise for en ukes opphold.. Vi reiste med Virgin Atlantic, og det gikk greit selv om kabinpersonalet virket litt usikre på rutinene rundt reisende i rullestol. Men de var søte og høflige så det veide opp.

Hotellet

Vi bodde på Sheraton Vancouver Airport Hotel, like ved flyplassen. Hotellet ligger i en slags forstad til Vancouver som heter Richmond. Rundt hotellet lå det en rekke restauranter og et stort kjøpesenter. Det lå også like ved et skytrain som tok deg raskt og enkelt (selv i rullestol) inn til Vancouver sentrum. Siden hotellet ligger like ved Olympic Oval, en stor Olympisk hall brukt under OL i Vancuver 2010 og Paralympics 2010, har hotellet god trening på å huse rullestolbrukere. Da vi var der bodde det over 100 rullestolbrukere der fordi det var en pre-Paralympisk rullestolrugby turnering i Olympic Oval.

Sentrum

Vancouver er en sjarmerende havneby. En tur langs havnepromenaden anbefales. Meget fint å trille og en flott utsikt med seilbåter, hav og massive fjell i bakgrunnen. Gastown er Vancouver historiske sentrum opprinnelig fra 1867. Her finner du masse restauranter, barer og shopping muligheter. Vi var også i Robson Street, her er det også mange butikker. 

Granville Island

Samboeren tok også turen til Granville Island, mens jeg satt i et konferanserom. Her finner du et av Nord-Amerikas beste markeder. Public Marked er et innendørs marked fylt til randen av ferske bakevarer, fersk fisk, gourmeoster, kjøtt og andre produkter. Det yrer av kulturliv her, og øya er en av Vancouvers best besøkte ”attraksjoner”. Letteste måte å komme seg dit er med en ferge som går ofte. Om det blir litt trøblete kan man ta taxi over Granville Island Bridge. 

Fremkommeligheten

Jeg har før skrytt veldig av tilgjengeligheten for rullestolbrukere i USA. Vancouver var minst like bra. Her er det svært lite å utsette på fremkommeligheten. Den står til terningkast seks!! Jeg håper jeg kommer tilbake og får med meg mer av Vancouver og naturen rundt. 

Tags:
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.