629
post-template-default,single,single-post,postid-629,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Tenerife Rullestolreiser

Tenerife av Ove

Rullestolreiser

Skrevet av Ove Magnussen 2012

Stedet jeg var heter Los Christianos og hotellet og/eller stedet heter Marysol. Jeg fant stedet etter et google søk og sjekka det ut litt nærmere. Har lest på nettet og folk som har vært der er veldig fornøyde både med hotell, service og med hjelp de har fått fra «Lero» som er et firma hvor du kan leie hjelpemidler eller få hjelp av sykepleier til det aller meste. 

Hotellet

Hotel Marysol ligger på toppen av en bakke og jeg anbefaler taxi, el-stol eller skuter som du kan leie hos Lero som har butikk vegg-i-vegg med hotellet. Hvis du er litt sterk i armene klarer du og komme deg rundt på egen hånd. I hvert fall hvis du er para. Jeg er en forholdsvis sterk tetra og klarte og rulle rundt, men til Los Christianos og Las Americas tok jeg taxi.

Betjeningen er veldig hyggelig og de hjelper til og svarer så godt de kan på spørsmål. De snakker engelsk, tysk, fransk og spansk selvfølgelig. Rengjøring og rydding på rommet er det hver dag. I tredje etasje er det restaurant og utgang til bassenget. Deilig og bestille noe kaldt og drikke ved bassengkanten, og det er bare og skrive det på rommet og betale ved utreise. I hvert basseng har de en badevakt som hjelper til med og vinsje deg uti bassenget. Hele hotellet er tilrettelagt med ramper og jeg fant absolutt ikke en eneste hindring selv om jeg reiste aleine.

Hotellrommet

De har forskjellige typer rom, så jeg valgte et mellomstort rom som de kaller Comfort-room (se priser). Jeg har en ting og utsette på i hvert fall dette rommet. Madrassene er helt for jævlig harde og ligge på. De har har vært flinke til og passe på at høyde er lik som rullestol, så forflytning går bra. Men etter to dager på den madrassen var jeg rød på hofter og på rompa. Som rullestolbruker er det utrolig lett og få røde merker som kan bli til sår, derfor kommer jeg til og ta med egen skumgummimadrass på neste tur. På Lero leide jeg en litt avansert luftmadrass, som sørger for god trykkavlastning. 

Eneste problemet nå var at senga var blitt mye høyere så jeg klarte ikke flytte meg over på senga. Resepsjonen fant en lavere madrass til meg og jeg leide et forflytningsbrett på Lero. Etter dette sov jeg godt. Men vurderer egen madrass på neste tur. Det er ingen nivåforskjeller på rommet og det er god plass på bad og balkong. Både med manuell stol og el-stol.

Taxi

Jeg tok taxi hver dag nesten til Christianos og betalte bare 5 euro. Da er det gøy og kjøre taxi. De kjører stort sett Vito og Caravelle med rampe bak. De har også noen mindre biler hvor det er akkurat plass til en manuell rullestol. For meg så det trangt ut i de store bilene hvis du bruker el-stol, men de tar nok bare ut en stol ekstra så går det bra. Pass på at du blir stroppa godt fast, noen gjør det mens andre helst vil slippe. Men de gjør det når du ber om det. No problemo. De fleste snakker ikke engelsk, men alle er veldig hyggelige og jeg venta aldri mer enn 10 min på en taxi. Bare og be om ”taxi spesiale” eller en ”taxi adaptado”.

Lokal «hjelpemiddelsentral»

Lero som på en måte er den lokale hjelpemiddelsentralen kan du leie skuter, el-stol, madrasser og mye forskjellige hjelpemidler. De har også medisinsk utstyr som kan kjøpes, men ikke et stort utvalg tror jeg. Så pass på og få med deg alt hjemmefra. Lero ligger i en egen bygning, men inne på samme område som hotellet. Fra hotell resepsjonen til Lero er det ca 50 flate meter. De har flinke sykepleiere som man kan få hjelp av døgnet rundt, bare husk at det koster penger.

Stranda

Det er et “must” å dra til den beste strand i Los Christianos, Playa de Las Vistas! Bystyret I Arona har tatt initiativ til å gjøre denne stranda til den best egnede strand i Spania, intet mindre. Parasoller og solsenger er plassert på treplater som går til vannkanten. Adkomstveiene har samme treplater, som gjør at enhver med rullestol eller krykker lett kan komme frem. Stranden har også store dusjer og god plass i toalettene, så rullestoler er intet problem. 

Ønsker man å benytte disse fasiliteter, utleveres en ‘Europa nøkkel’ i hotellets resepsjon mot et depositum. Nøkkelen passer til låsen på toalettene. Det er et team med livreddere på plass som hjelper funksjonshemmede som vil bade. De har rullestoler med ekstra brede hjul som brukes til å komme ut i vannet. Denne service er gratis, men må bestilles på forhånd. Spør i hotellets resepsjon. For å gjøre det enkelt, kjører en gratis buss fra hotellet til stranden på ukens hverdager. Husk å bestille plass og tid i resepsjonen. Dette er utvilsomt en usedvanlig mulighet som kan være vanskelig å finne andre steder.

Sentrum

I Los Christianos, helt ute ved moloen, på begynnelsen av promenaden (playa Accessible) er det en fiskerestaurant som kan anbefales. Husker ikke navnet, men bør være lett og finne. Bestilte dagens ferske fisk, med sauser, ”Canary potatos” og salat ved siden. Underveis ble det en Budweiser og en kaffe til slutt. Dette kom på den herlige summen av 16 €. I Las Americas er det en handlegate under bakken som går parallelt med handlegaten oppe. Der finner man mye elektronikk og krims/krams. 

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.