639
post-template-default,single,single-post,postid-639,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
San Diego Rullestolreiser

San Diego

Rullestolreiser

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2010

San Diego ligger helt sør i California, på grensen til Mexico. Byen er en av de største i USA, men den har likevel en rolig og avslappet atmosfære. Eiendom i dette området er svært dyrt, så gjennomsnitts innbyggeren har god økonomi. Dette bærer byen preg av. Det er bemerkelsesverdig hvor ren og pen byen er. Å komme seg rundt i rullestol i San Diego er lett som en lek. Det er utrolig hvor godt byen er tilrettelagt. Skal du bevege deg over litt lengre distanser er det dessverre kun en måte gjøre det på, og det er med bil. Det offentlige transportsystemet i San Diego er nærmest ikke eksisterende.

Severdigheter

San Diego har mange severdigheter. De mest kjente er San Diego Zoo, Sea World og byens havn som er hjemmehavn til den amerikanske marinens skip. Her kan du besøke hangarskipet USS Midway. Skipet er mildt sagt enormt, og på skipets dekk står det flere historiske bombefly. Siden jeg har besøkt disse stedene gående, dro jeg ikke dit i rullestol. Men jeg er overbevist om at de er godt tilrettelagt. 

Strendene

Jeg anbefaler og ta en tur til Mission Beach og Pacific Beach. Strendene ligger ved siden hverandre, og hvor den ene starter og den andre stopper er for meg uvisst. Det som er genialt er at det er en lang promenade langs hele stranda, som ofte blir brukt til rollerblading og andre rullende aktiviteter. Du vil også finne mange kafeer og butikker. Er bølgende høye nok vil du kunne se mange surfere i vannet. Nord for Pacific Beach ligger La Jolla (uttales La Hoia). Dette er et eksklusivt område med fancy eiendommer, dyre design butikker og flotte restauranter. La Jolla er i midlertidig litt kupert. Det er selvsagt mange forskjellige strandområder i San Diego og distriktene rundt. Her finner du en oversikt over strendene.

Shopping

«The Gaslamp Quarter» og er San Diegos historiske sentrum. Her er det liv og røre om kvelden. Masse resturanter og puber. For mer shopping anbefaler jeg «Las Americas Premium Outlets» som er et kjøpesenter som selger merkevarer til billigere pris. Ellers er også Westfield UTC et godt senter. For litt eksklusiv shopping besøk kjøpesenteret Fashion Valley. Besøk også Seaport Village, det ligger midt mellom «The Gaslamp Quarter» og marinaen. Seaport Village er San Diegos svar på Oslos Akerbrygge (strengt tatt er det vel omvendt). Super søtt er vel uttrykket som beskriver Seaport Village best

Coronado Island

Ta også en tur ut til Coronado Island. Øya ligger rett utenfor byen og er tilknyttet fastlandet med en gigantisk bro. Her finner du et koselig sentrum, en flott strand med promonade og et vakkert historisk hotell kalt Hotel Del Coronado. Er du sulten anbefaler jeg at du tar lunsjen din på hotellet. 

Hotellet i Carlsbad

Vi bodde i en liten super sjarmerende badeby rett nord for San Diego kalt Carlsbad. Byen er ett populært feriested og sommeren. Utenom sesong er det litt roligere der. Hotellet vi bodde på het Extended Stay Carlsbad. Det var godt tilrettelagt og hadde ett lite bassengområde utenfor. Det er ikke noe luksus hotell, men har en helt grei standard. 

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.