656
post-template-default,single,single-post,postid-656,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Phuket rullestolreiser

Phuket av Ingrid

Rullestolreiser

Skrevet av Ingrid Thunem 2011

Phuket er en øygruppe provins i Thailand, som kanskje ble mest kjent i 2004 da tsunamien rammet. Tsunamien rammet Phuket svært hardt, men i dag bærer provinsen ikke noe synlig preg av dette.  Hovedbyen er Phuket by og om man vil feste er Patong et kjærkomment sted. Vi bodde litt utenfor de tetteste områdene for å ha en rolig ferie.

Hotell Alpina Nalina

Vi bodde først fem dager på Alpina Nalina Resort og Spa. De har egne handikaprom men vær obs på at Expedia ikke alltid videreformidler informasjonen, så vi fikk et vanlig rom med basseng på terrassen. Handicap rommene hadde også mulighet for basseng på terrassen, og jeg synest det var veldig fint for da kunne jeg lett løfte meg opp og ned. Rampene for å komme inn i hotellet er litt smale og fungerer nok ikke for en elektrisk rullestol. Hotellsjefen var veldig hyggelig og så snart han oppdaget feilen i rom tilbød han seg at vi kunne bytte til handicap rom. Også disse rommene har et steg ned på terrassen, men det fungerer med en dytt eller et hopp. 

Hotellrommet

Stranden

Hotellet ligger ganske langt fra stranden, men har en buss som går til stranden. Denne er ikke rullestolvennlig men hotellets ansatte er behjelpelige med å løfte deg. Når man først kommer til stranden er det dessverre trapper ned fra promenaden. Det var noen hoteller som lå på stranden som ikke hadde trapp. Jeg anbefaler å søke på kata/karon beach, for å finne disse hotellene. Vi var det i lavsesongen, og da vi var der var det rødt flagg og ikke lov å svømme. Men man kunne sitte å avkjøle seg i vannkanten.

Ingrid på stranden

Dusit Laguna Hotel

Etter fem dager ville vi se en annen del av Phuket og byttet hotell til eksklusive Dusit Laguna som er et fem stjernes hotell. Vi var her i lavsesongen så det var noe billigere enn til vanlig. Vi fikk et flott handikaprom, det var ikke dusjstol på rommet men det skaffet de uten problem. Dette hotellet hadde nok også fungert for en elektrisk rullestol. Det fine med dette hotellet er at de har en steinlagt promenade rundt hele området hvor man lett kan trille. Det går også veier langs stranden, så man kan sitte nært stranden og se på solnedgangen.

Aktiviteter

Hotellet har mange tilbud av aktiviteter blant annet en flott tennisbane, den var ikke helt rullestol vennlig. Den hadde ett trinn opp, som man lett kommer over med hjelp. Jeg tok timer hos instruktøren der og han var veldig positiv. Ved hotellet kunne man også booke båtturer, de var behjelpelige og man kunne fint hatt med rullestolen. Men dessverre gikk båtene i land mange steder det ville være vanskelig for rullestolbrukere å få med rullestolen. Jeg tok en tur rundt i laguna området isteden. Det er en lege like ved hotellet som snakker godt engelsk og var veldig behjelpelig. Det var også mulighet for å få en enda mer aktiv ferie med både elefantridning, padletur til James Bond øyene og snorkling. 

Phang Nga Bay Phuket

Patong

Vi var ikke i selve Phuket by, men like utenfor er det et innendørs marked på Tesco kjøpesenter som har alt av produkter man kunne ønske seg. Der er det lett å trille rundt. De utendørs markedene var litt mer utfordrende, men gikk greit med litt hjelp.  Vi var i Patong og spiste. Her var det en gågate der man fint kunne trille. Det var litt vanskelig å komme inn i butikkene, men alle er veldig hjelpsomme.  Jeg vil si at  Thailand for meg var et fint møte med det  å se hvordan litt oppfinnsomhet og godt innstilling kan føre til at man får gjøre akkurat det man ønsker.

Patong

Tags:
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.