622
post-template-default,single,single-post,postid-622,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,no_animation_on_touch,,qode_menu_
Mallorca Rullestolreiser

Mallorca

Rullestolreiser

Skrevet av Harald Fjeldstad 2011

31.august 2011 var jeg og min samboer på ferie i AlcudiaMallorca. Vi var svært nervøse og spente på turen siden dette var første gang vi var ute på utenlandsreise i ny livstilværelse. Men det fant vi fort ut at ikke var noe å bekymre seg over. 

Flyturen

Når vi kom til Gardermoen så møtte vi en trivelig dame som fulgte oss forbi alle som sto i kø for innsjekking. Og når vi kom til sikkerhet kontrollen kom det en toller som gjorde en ransakelse på meg og slapp meg videre.  Når vi så kom videre til gaten ble jeg ropt opp og det kom to personer som hadde en liten smal rullestol som jeg ble fraktet inn på flyet med.  Når vi så kom ned til Mallorca sto det to nye personer ventet og hjalp meg av flyet. Vi ble fraktet inn i en liten minibuss lift. Og kjørt inn til terminalhallen.  Der var det en toller som sjekket passene våre, og vi ble fraktet videre inn til bagasjebåndene.  Vi tok så taxi videre inn til Alcudia, dette er en tur som tar ca. tre kvarter. Og en sum på ca. 60-70 euro. Kan være lurt å avtale pris med sjåføren først. 

Harald på Gardemoen

Hotellet

Vi bodde på Sun Garden Viva Tropic. Dette var da et vanlig hotell med handikapvennlig rom, som besto av et stort soverom med dobbeltseng, stort bad med armlener på toalettet og en vegghengt dusj krakk, stue og kjøkken i ett. Ellers på hotellet var det et stort basseng på to forskjellige plan, et barnebasseng, et relax basseng med store myke solsenger, boblebad og dusjer. Denne plassen er kun for personer over 18 år. Det er dessverre ingen heiser eller kjøreramper ned i bassengene, bortsett fra et lite innendørs basseng.

Hotell bassenget

Byen og stranden

På dagen er det masse aktiviteter for barna og for hele familien, og show om kvelden. Alcudia er en stille og rolig plass, som passer bra for barnefamilier. Det er stort sett flatt og fortauene består av belegnings stein og heller. På stranden er det kjøreramper ned mot sjøen. Men man må påregne og måtte kjøre noe på bakhjulene eller å få hjelp de siste meterne ned til sjøen. Noen av restaurantene jeg kan anbefale er Bodega d`es Port og Piero Rossi. Jeg og min samboer kan trygt anbefale Mallorca som et reisemål. God tur!

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.