646
post-template-default,single,single-post,postid-646,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_
Los Angeles Rullestolreiser

Los Angeles

Rullestolreiser

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2010

For mange handler Los Angeles kun om en ting, Hollywood! Byen har riktignok mye mer å by på. Los Angeles er en enorm by, og de forskjellige stedene verdt å se ligger langt fra hverandre. Det offentlige transport systemet er nesten fraværende, så bil med GPS er et must. Ta høyde for store avstander og stor trafikk. Som vanlig i USA går det lett og bevege seg rundt i rullestol.

Hollywood

Mange ønsker å se Walk of Fame, der kjendiser har fått sin egen stjerne med navnet sitt på. Stjernene finner du langs Hollywood Boulevard. Noen har også fått støpt sitt håndavtrykk foran Chinese Theatre. Ser du nøye vil du finne Sonja Henies avtrykk. Langs Hollywood Boulevard er det mye liv og røre. Ikke bli overrasket om du syns du ser Marilyn Monroe, Michael Jackson eller Spiderman. Det finnes en mengde byrå som tilbyr turer opp i villaområdet i Beverly Hills. Da får du se ulike kjendiser sine hus. Dessverre er ofte en port og ett høyt gjerde alt du ser. Jeg er sikker på at noen av byråene har gode løsninger for rullestolbrukere. Ikke langt fra dette området finner du et shopping område kalt The Grove. Der er det kjempe koselig å bare gå rundt. Ikke sjeldent har b-kjendiser gratis opptredener der også. Bra shopping er det der i tillegg. Ønsker du litt mer eksklusive butikker tar du turen til Rodeo Drive. Gata er mest kjent fra filmen Pretty Woman. Her går Julia Roberts berserk med kredittkortet til Richard Geere. 

Venice Beach & Santa Monica

Et annet populært mål er Venice Beach, en av verdens mest kjente strender. Her er det mildt sagt liv og røre. Som så ofte i California er det en asfaltert promenade langs stranda. Her finner du butikker, tatoo sjapper, t-skjorte selgere, sjonglører, utendørs gym, baskettballbaner osv. Venice Beach har et litt alternativt preg og rockefaktoren er høy. Rett nord for Venice finner du Santa Monica. Her er det litt roligere enn på Venice. Santa Monica Boulevard er den mest kjente gata i dette området. Her er det masse liv, butikker og mange spise- og drikkesteder. Utelivet her er verdenskjent. 

Fornøyelsesparker

Ellers så er L.A. sine fornøyelsesparker veldig kjente. Du har de tre store. Disneyland (trenger vel ingen nærmere beskrivelse). Six Flags Magic Mountain som er en park for de tøffe. Her er det kun berg- og dalbaner av værste sort, og andre kreasjoner som kun har ett mål, å skape frykt. En bekjent av meg som sitter i rullestol var der, og det var flere av tingene han kunne kjøre i denne parken. Tilslutt har du Universal Studios som er en blanding av opplevelsespark og berg- og dalbaner. Her blir du tatt med inn i filmens verden. Jeg har bare besøkt disse stedene gående, men på deres hjemmesider skryter Universal Studio at de er fullstendig tilrettelagt for rullestolbrukere (se link og spørsmål nr. 28). Disneyland skriver at mange av attraksjonene er tilgjengelige for rullestolbrukere. Six Flags skriver at de har en egen info disk hvor du får full oversikt over tilgjengeligheten på de forskjellige stedene.  

Los Angeles Rullestolreiser
Venice Beach
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.