659
post-template-default,single,single-post,postid-659,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Koh Samui Rullestolreiser

Koh Samui av Ingrid

Rullestolreiser

Skrevet av Ingrid Thunem 2011

Når du kommer til Koh Samui  blir man fort overrasket og så sjarmert av den flotte flyplassen. Den er liten og har en unik arkitektur som gjør den spennende å være på. Vi ble hentet av hotellet Samui Island resort, og her fikk vi vårt første møte med dårlig tilrettelegging. Vi booket hotellet gjennom Agoda der det stod at det var tilrettelagt men det visste seg raskt at tilretteleggingen bestod i tre thai menn som til en hver tid var klar til å bære deg. Her var det trapper over alt, til resepsjonen, til restauranten, til bassenget, til stranden. Vi fikk heldigvis byttet hotell og refundert pengene. Et godt tips er å sjekke hva som menes med at et hotell er tilrettelagt.

Hotellet

Vi byttet hotell til fantastiske Mimosa som var nytt i 2009. De hadde egne handikapprom men vi tok et familierom med to soverom som også fungerte kjempe bra med støpt benk i dusjen, men ikke spesial toalett.  Hotellet har støpte veger til alle rommene som gjør det lett å komme fram. Det er trapp ned til stranden men man kan gå rundt eller så er de hjelpsomme med bæring. Det jeg likte veldig godt var at de hadde gratis kajakk til utlån. Jeg fikk derfor padlet ganske mye og sett store deler av stranden noe som ikke er så lett i rullestolen. 

Utflukter

Hotellet hadde mulighet for å arrangere utflukter så vi dro på en øya rundt tur med privat sjåfør. Da fikk vi sett mange templer blant annet det kinesiske tempelet. Jeg kom meg ikke inn i disse men de er også vakre å beundre fra utsiden. Vi var også på store buddha, men opp til den er det trapper. Vi fikk også sett utsiktspunkt over den mest populære stranden Chaweng Beach og sentrum.

Thailand Rullestolreiser

Skredder

Vi benyttet oss av en skredder på butikken Tonys fashion den er litt dyrere enn de du finner i gaten, men han hadde erfaring med å sy klær til rullestolbrukere. Jeg fikk blant annet sydd en vinterkåpe som ser lang ut foran men er kort bak slik at den lett kan taes av og på mens man sitter. I tillegg laget han også to fine kjoler til meg som ser perfekte ut når jeg sitter. 

Sykehus

Koh Samui er en liten øy men har flere sykehus, jeg anbefaler å benytte seg av private Bangkok sykehus som ligger sentralt i Chaweng området, de er effektive og har mange engelsktalende leger. Jeg storkoste meg i Thailand og anbefaler det absolutt, vi var der i lavsesongen og det var varmt nok for meg med over 30 grader hver dag. Vi fikk litt regn men det gjorde nesten bare godt for varme kropper. 

Tags:
No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.