607
post-template-default,single,single-post,postid-607,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Grenå Rullestolreiser

Grenå

Rullestolreiser

Skrevet av Heidi Brudevold 2012

Vi bor i Fredrikstad og kjører til Varberg (ca 1 times kjøring forbi Gøteborg) og tar ferga derfra og rett over til Grenå. Må få legge til at på fergen får vi også god hjelp når man kommer med rullestol. Etter 5 minutters kjøring er vi framme. 

Dronningens ferieby

Vi har funnet vårt ferieparadis i Dronningens Ferieby i Grenå, Danmark. Her finner man over 40 feriehus hvor absolutt alt er tilrettelagt, fra vasken på badet som kan heves, og senkes og til soverom med el-seng med «søsterhjelp». Og selvsagt er det god plass i feriehusene, og helt terskelfritt. Fin uteplass og fine turstier rundt i hele området. Stranden har egen rampe ned til vannet. Det er mye mer jeg kunne nevne, men slå isteden opp på stedets hjemmeside..

Det fine med Dronningens Ferieby er at, selv om stedet drives av MS-foreningen (Skleroseforæningen) i Danmark, er det fritt fram for alle andre – rullestolbruker eller ikke – å leie stedet. Det er også et eget servicehus med informasjon, og de arrangerer grillkveld m.m. Selv har vi vært der 5 somre, og koser oss veldig, fordi alt er tilrettelagt og trygt for min ektefelle og slik blir det også lettere for meg. I Dronningens Ferieby er det også en del aktiviteter for små og store i løpet av den uken man er der.  Jo, det er deilig å være norsk i Danmark – også med rullestol! 

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.