508
post-template-default,single,single-post,postid-508,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,no_animation_on_touch,,qode_menu_
rullestolreiser

Ko Samui

[vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space height=»14px»][vc_column_text]

Skrevet av Gunhild Bottolfsen

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»356″ img_size=»150×60″ alignment=»right» onclick=»custom_link» qode_css_animation=»» link=»https://www.rullestolreiser.no/2018/04/30/forklaring-ikoner/»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]Ko Samui er en øy som ligger sør i Thailand utenfor østkysten. Det er Thailands tredje største øy. Fra desember til og med mars er det varmt og tørt der. Fra april til juli stiger varmen, og fra oktober til desember er det regntid. Koh Samui har blitt en populært reisemål for mange turister, men det er likevel roligere og litt mindre turistifisert enn Phuket.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Områder

 

Chaweng er øyas største by, og her er det de fleste hotellene, butikkene, og nattklubbene ligger. Er du ute etter liv, reis hit. Foretrekker du litt roligere omgivelser reiser du f.eks til Lamai eller Bo Phut. Bo Phut blir også kalt Fisherman Village, og det var her vi bodde. Her finner du en lang strand og en gågate med koselig restauranter, noen barer og små butikker. Store nattklubber finner du ikke. Gågata er fin å trille rundt i, og pga av lite trafikk trengs det ikke fortau, så man slipper å trille opp og ned fortau.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Hotellet

 

Vi bodde på en resort i enden av gågata som het Hansar Samui. Dette hotellet åpnet sommeren 2010 og det er nærmest perfekt for rullestolbrukere. Hotellet hadde riktignok ikke handikaprom, men rommet jeg bodde på var så stort at det fungerte flott. Dusjen i seg selv var minst 5 kvadratmeter, og hadde en stor støpt benk  som var fin å sitte på. Toalettet var riktignok lite, men det fungerte for meg.

 

Det var ingen dørstokker pårommet. Med noen få unntak, var det på hotellets område ramper der det var trinn eller trapper. Hotellmanageren fortalte at de skulle få lagt ramper alle steder i nærmeste fremtid. Hotellet har et stort fint basseng og egen stranpromenade, privatstrand og strandbar. Hotellets resturang, H-Bistro, ble i 2011 kåret til Thailands beste restaurant. The New York Times lagde lista «The 41 Places to Go in 2011″ og H-Bistro kom her på tredje plass. Jeg trenger kanskje ikke å si at maten her var utsøkt…[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»518,515,524″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Snorkletur

Ellers så var vi ute på en dags snorkletur med Bo Phut Diving School. De hadde sin egen dykkebåt med lem bakerst på båten for lett adkomst til og fra vannet for dykkere. Det gjorde båten svært rullestolvennlig. Jeg ble løftet ombord i rullestolen, og satt bakerst i båten under turen. Når jeg skulle snorkle var det bare å trille på kanten av båten og stupe ut i vannet. Bo Phut Diving School hadde erfaring med å ta med rullestolbrukere både på dykking og snorkling. De fortalte faktisk at det på øya var en ryggmargsskadd rullestolbruker som jobbet som dykkeinstruktør.

 

Vi tok turen ut til Koh Tao, som er en kjent dykkeøy. Her er vannet krystallklart og det er rikelig med koraller og fargerik fisk. Vi fikk til og med snorklet med en gruppe haier på et korallrev. I følge dykkeinstruktørene var vi heldige, da de sjeldent så hai når de snorklet på dette korallet.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»521,519,517″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Aktiviteter

Vi leide også vannscooter på stranda utenfor hotellet. Det var en fin måte å få se hele stranda, ettersom strand, trilling og rullestol er en dårlig kombinasjon. Det er selvfølgelig masse annet å gjøre av aktiviteter, og noe som jeg gikk glipp av var og delta på kurs der du lærer å lage Thaimat. H-Bistro tilbød kokekurs. Få også med deg gatemarkedet i Fishermans Village hver fredag. Da kryr det av boder der du kan kjøpe klær, smykker, kunst suvernier og sist men ikke minst masse god lokal mat. Ikke gå glipp av å prøve maten de tilbyr her, du har mulighet til å smake mange speialiteter og maten er av god kvalitet. Thailand er kanskje ikke verdens mest tilrettelagte land, men befolkningen er svært serviceinnstilte og vennlige, så der man trenger hjelp får man det. Jeg skal definitivt tilbake![/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][vc_gallery type=»image_grid» images=»516,523,522″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.