419
post-template-default,single,single-post,postid-419,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,no_animation_on_touch,,qode_menu_
rullestolreiser

Stockholm

[vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space height=»14px»][vc_column_text]

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2010

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»356″ img_size=»150×60″ alignment=»right» onclick=»custom_link» qode_css_animation=»» link=»https://www.rullestolreiser.no/2018/04/30/forklaring-ikoner/»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]Stockholm er kjent for å være en vakker by med sine flotte bygninger, mange parker og kanaler. Ofte blir byen omtalt som Nordens Venezia. Sveriges hovedstad har mye og by og de forskjellige bydelene har sin egen sjarm.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Södermalm

Min favoritt bydel er Södermalm, populært kalt Söder eller Sofo. Det var også her jeg bodde, på Clarion Hotel Stockholm. Hotellet ligger forholdsvis sentralt på Söder, og det er godt tilrettelagt for rullestol. HC-rommet jeg fikk var riktignok i minste laget, så det var bra jeg reiste med manuell rullestol.

 

Söder har et rikt kulturliv med masse små koselige kaféer, restauranter, design butikker og gallerier. Söder kan sies å være Grünerløkkas storebror. Midt i Södermalm på Medborgarplatsen finner du Söderhallerna, som er en stor og flott ferskvarehall. Her kan du kjøpe alt ditt hjerte behager av ferske råvarer og spis gjerne lunsjen din på en av spisestedene du finner der inne.

 

Hovedgaten i Söder er Götgatan. Her finner du de fleste butikkene. Dessverre er det litt klønete med rullestol her. Gaten er bratt og fortauet er smalt. Dessuten har mange butikker høye trinn eller trapper for å komme inn. Men har du litt hjelp er det verdt å ta turen hit.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»423,420,421″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Gamla stan

En av Stockholms mest populære turist attraksjoner er Gamla stan. Her føles det ut som man blir tatt med flere hundre år tilbake. For å være mer eksakt blir du tatt med tilbake til 1252, som regnes som tidspunktet for Stockholms grunnleggelse. Gamla stan regnes for å være Europas best bevarte bysentrum fra middelalderens. Gatene er smale og trange og du får en følelse av å befinne deg i en annen tidsalder. Dessverre er Gamla stan svært lite rullestolvennlig. Ikke bare er brosteinen løs, ujevn og gammel, gatene er også svært bratte. En dårlig kombinasjon for oss på hjul. Men har du en dose tålmodighet og litt dyttehjelp anbefaler jeg at du likevel tar turen, for Gamla stan er fryktelig sjarmerende og svært unik.

 

Drottninggatan er Stockholms handlegate nummer en, og kan sammenlignes med Karl Johan i Oslo. Drottninggatan er super å trille på og det er mer eller. indre flatt. Ellers er det også populært å besøke Kungliga Slottet. Jeg har dessverre ikke besøkt slottet, men her finner du informasjon om tilgjengeligheten der.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.