270
post-template-default,single,single-post,postid-270,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Rullestolreiser

Toscana

[vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space height=»14px»][vc_column_text]

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2010

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»356″ img_size=»150×60″ alignment=»right» onclick=»custom_link» qode_css_animation=»» link=»https://www.rullestolreiser.no/2018/04/30/forklaring-ikoner/»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]Jeg kan trygt si at Toscana området i Italia ikke er noe mekka for rullestol. Landskapet er kupert og de fleste byene verdt å se ligger på toppen av fjellene omringet av en bymur. Det er svært gamle byer, og gatene er ofte dekket av slitt brostein og gatene er bratte. Men gud så vakkert Toscana er! Det er umulig å ikke la seg sjarmere. Og med hjelp kommer man seg alltids rundt. Som sagt er hjertet av byene stort sett innenfor en bymur og her er vanlig trafikk ikke tilatt, med mindre man har HC-parkeringskort! Da kan man kan kjøre rett inn av hjertet av byene og trenger derfor ikke trille så langt. Et must er å besøke en vingård. Vi besøkte vingården Poggio Antico i Montalcino, og der kunne man lett trille rundt inne i vinkjelleren. Her finner du mer info om Toscana.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Siena

Vi bodde på et hotell i utkanten av Siena. Det ligger oppe i en ås i rolige omgivelser og med skjønn utsikt. Hotellet var HC-vennlig og hadde også et fint basseng område. Hotellet heter Sangallo Park Hotel. Siena er en av Italias flotteste byer, med enorme bymurer rundt et stort byområde. Siena har fått plass på UNESCO’s liste over kulturarvsteder, og det er ikke uten grunn. Som sagt kjørte vi inn til hjertet av byen, og parkerte like ved The Piazza Del Campo – det skjeve og sjarmerende torget i byen. Gatene er brosteinsbelagt, men med litt teknikk triller du fint rundt. Her finner du mer info om Siena.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»404,397,405″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Firenze

Hovedstaden i Toscana er Firenze. Byen er også kjent for å være renessansens fødested. Som Siena er også det historiske sentre av Firenze på UNESCO’s liste over kulturarvsteder. Det går fint å trille rundt her, det er selvfølgelig brosteinsbelagt, men byen er i det minste ganske flat. Vi var kun på dagsbesøk i Firenze, og det tok oss i overkant av en time å kjøre dit fra Siena. Midt på sommeren anbefaler jeg å enten besøke byen tidlig på dagen eller utover kvelden ettersom det blir VARMT midt i gryta. Her finner du mer info om Firenze.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»406,402,403″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» background_animation=»none» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Castiglione della Pescaia

Vi tok også en dagstur til badebyen Castiglione della Pescaia. Byen har en sjarmerende og avslappende atmosfære. Bysentrum var lite og oversiktlig. Stranden er lang og bred med en strandpromenade, som det er supert å trille på. Langs promenaden ligger mange sjarmeende strandresturanter, noen med HC-fasiliteter og rampe fra promenaden ned på stranden.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»401,398,400″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.