268
post-template-default,single,single-post,postid-268,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Rullestolreiser

København

[vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space height=»14px»][vc_column_text]

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2011

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»356″ img_size=»150×60″ alignment=»right» onclick=»custom_link» qode_css_animation=»» link=»https://www.rullestolreiser.no/2018/04/30/forklaring-ikoner/»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]København er for meg Nordens hovedstad. Før jeg reise ned dit første gang ble jeg advart om tilgjengeligheten der. Men etter å ha vært der ble jeg ikke avskrekket. Ja det er en del brostein, men brosteinen var ikke av den værste sorten, og sammenlignet med Oslo så syns jeg faktisk at København er hakket bedre. Nå skal det sies at jeg for det meste har beveget meg i Strøket (sentrum i København) og derfor ikke ser det store bildet i forhold til transport, offentlige bygninger, museum og attraksjoner. I Strøket var fortauskanter for det meste nedsenket, men ikke alle. Noen butikker har dessverre trinn/trapper inn men flertallet er tilgjengelig. Og sammenlignet med Oslo har Køben en fordel. Det er flatt der og tunge bratte oppoverbakker finnes ikke.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Den Lille Havfrue & Tivoli

Har du lyst til å se sjøen anbefaler jeg å ta turen til København sitt havneområde. Her finner du en turvei som det er supert  trille på,  og er finner du også Københavns mest kjente landemerke, Den Lille Havfrue. Et annet kjent turistmål er Tivoliet midt i sentrum. Det er absolutt verdt turen selv om du ikke ønsker å prøve noen av attraksjonene. Det er en flott stemning og atmosfære der inne, særlig på kvelden. Her finner du info om tilgjengeligheten på Tivoliet.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»390,388,387″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Hotellet

Første gang jeg var i København etter at jeg skadet meg bodde jeg midt i sentrum. Beliggenheten var super men tilgjengeligheten var ikke like bra. Andre gangen bodde jeg på DGI-byens hotel. Rommet var forholdsvis stort og badet var godt tilrettelagt med en vask du kan trille under og en stor dusj du lett kan trille inn i. Hotellet ligger bak Tivoliet (i forhold til Strøket) og i følge hotellet tar det 15 min å gå inn til Strøket. Vi tok bilen men angret litt på det etterpå. Gatene er trange og parkeringsmulighetene er få og dyre. Hotellet har parkeringsplasser i et garasjeanlegg og prisen var overkommelig. For mer info om hva du kan se og gjøre i København se her. Les også om København på bloggen Curb Free with Cory Lee. Dette er en amerikansk blogg om det å reise i rullestol.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.