266
post-template-default,single,single-post,postid-266,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Rullestolreiser

Gøteborg

[vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space height=»14px»][vc_column_text]

Skrevet av Gunhild Bottolfsen 2016

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»356″ img_size=»150×60″ alignment=»right» onclick=»custom_link» qode_css_animation=»» link=»https://www.rullestolreiser.no/2018/04/30/forklaring-ikoner/»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]Gøteborg er en by jeg virkelig trives i. Mange forbinder byen kun med Liseberg, men for meg er det først og fremst en by det er hyggelig å trille gatelangs i, shoppe og kose seg med god mat. Om jeg sammenligner med Oslo så er Gøteborg mye mer rullestolvennlig.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Nordstan

I gamlebyen, også kalt Nordstan myldrer det av butikker, store og små kjøpesenter, kaféer, restauranter og nattklubber. Store deler av området består av brosteinsbelagte gågater, men jeg synes det gikk lett å trille på denne brosteinen. Det jeg synes er genialt med Gøteborg er at all shopping kan gjøres i ett område. Her ligger H&M vegg i vegg med små designbutikker. I mange andre byer, feks. Stockholm, må man til et område for å finne kjedebutikkene og til et annet for å finne de små butikkene med design og annet du ikke finner i din egen by.

 

Ta en tur til Saluhallen, der selger de delikatesser av alle slag. Ferske oster, kjøtt, fisk, krydder og det magen måtte ønske seg. Spis gjerne lunsj der også. Liseberg har jeg dessverre ikke besøkt i rullestol, men Liseberg oppgir at de forsøker å tilpasse parken til alle. Her er en informativ side om Liseberg for de med funksjonsnedsettelser.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_gallery type=»image_grid» images=»415,413,414″ img_size=»medium» column_number=»3″ grayscale=»no» space_between_images=»yes»][vc_empty_space height=»52px»][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=»row» use_row_as_full_screen_section=»no» type=»full_width» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column][vc_column_text]

Hotell

Jeg bodde på First Hotel G som ligger super sentralt og rett over Sentralstasjonen. Hotellet er stilig og moderne og HC-rommet jeg fikk var stort og veldig bra tilrettelagt for rullestolbrukere. Dessuten er det bare å trille ut døra også er du midt i smørøyet. Nærmest ligger shoppingsenteret Nordstan, som både er navnet på et av Sveriges største shoppingsenter og gamlebyen i Gøteborg.

 

Jeg har også bodd på Hotel Opera som også ligger ved Centralstasjonen og det er også super sentralt. HC-rommet var helt greit tilpasset, men ikke like high-end rullestolvennlig som First Hotel G.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.