216
page-template-default,page,page-id-216,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Tips til deg som skal reise med rullestol

Booke hotell på nett

Det finnes mange ulike nettsteder der du kan booke hotell. Mange av disse har rullestol fasiliteter som søkekriterier. Hotels.com har spesielt gode søkemuligheter for oss i rullestol. Booking.com, Trivago.no, Momondo.no  og Tripadvisor.com har også en slik søkemulighet. Du får dessverre bare vite at hotellet har HC fasiliteter/rom, men ikke om rommet er ledig. Skriv derfor i kommentarfeltet at du trenger et HC-rom. Er du usikker, ring hotellet for å dobbeltsjekke. I det siste har det blitt populært å leie leiligheter gjennom Airbnb. Her finner du en fantastisk tilgjengelighets søkemotor. Les mer her.

Bærbar håndgass/brems

Dersom det eneste tilleggsutstyret du trenger for å kjøre bil er en mekanisk håndgass/brems kan du kjøpe en bærbar en som du kan montere i bilen du leier. Den monteres lett i leiebilen og flere bilutleiefirma (spesielt i USA) har håndgass/brems til leie. Det er IKKE godkjent i Norge og montere en slik selv, og tilleggsutstyr skal alltid godkjennes av Biltilsynet.

«Delivery at aircraft»

For at du skal være sikker på å få rullestolen din levert ved flyet kan det være lurt å merke rullestolen din med «Delivery at aircraft». Les mer om det  her.

Freewheel

Freewheel er et stort hjul man hekter på fotbøylen på rullestolen (manuelle). Den gjør der lettere å trille på ujevnt underlag som gress, grus, brostein, snø osv. Den kan man søke på gjennom NAV, og den regnes som tilleggsutstyr til rullestol og er lett å få vedtak på.

HC-parkeringsbevis

Ditt HC-parkeringsbevis er gyldig i hele EU. Ta det med om du skal leie bil.

Lonely Planet

Lonely planet har egne infosider for reisende med funksjonsnedsettelser. Her er en slik infoside fra Lonely Planet Spania. Du finner en del nyttige linker til organisasjoner som kan gi deg hjelp.

Medisinsk utstyr

Det er lurt å pakke medisiner og annet nødvendig utstyr i håndbagasjen når du flyr. Pakk så du greier deg noen dager om kofferten din kommer på avveie. Skal du til land der slikt utstyr er vanskelig å få tak i, legg alt i håndbagasjen.

Reisebyrå

Skal du reise langt og fly flere ganger og bo på flere hotell bør du overveie å bruke et reisebyrå. Du betaler en liten sum for jobben, men da slipper du selv å informere flyselskap og hoteller om dine behov. Selv er jeg godt fornøyd med Berg-Hansen reisebyrå.

Rullestolutstyr

Det er lurt å ta med noen ekstra slanger slik at du kan skifte slange om du punkterer. Ta også med et lite verktøysett tilpasset din rullestol. Bruker du elektrisk rullestol eller andre elektriske hjelpemidler, husk lader.