212
page-template-default,page,page-id-212,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Rullestolreiser

Velkommen

Her kan du finne informasjon og inspirasjon rundt det å reise med rullestol. Du finner både praktiske tips og informasjon om steder jeg og mine gjesteskribenter har besøkt. Mitt mål er at dette nettstedet kan inspirere andre i rullestol til å komme seg ut i vår fantastiske verden for å se og oppleve til tross for funksjonshindringer. Bon Voyage!

Jo fler av oss rullestolbrukere som deler våre reiseerfaringer jo bedre blir denne siden. Del gjerne nyheter eller andre tips på rullestolreiser sin facebook side, eller mail tipset til meg. På rullestolreiser sin side på facebook er det også mulig å stille spørsmål til andre reisende. Ønsker du å skrive om en reise du har vært på, send tekst og bilder til rullestolreiser@gmail.com

rullestolreiser

Vi er forskjellige!

Det er viktig å huske at vi rullestolbrukere er svært forskjellige. Noen bruker el-stol andre sitter i smale og lette manuelle stoler som lett kan løftes. Noen kan gå noen meter, andre må ha hjelp til forflytting. Våre behov vil derfor være svært forskjellige. Jeg vil derfor understreke at det noen finner funksjonelt for sitt behov, ikke trenger å passe for deg.

Derfor vil du på toppen av alle reiseguider finne små symboler som sier noe om skribentes funksjon. Du vil enten finne et symbol av en elektrisk rullestol eller en manuell rullestol. Videre finner du et symbol som indikerer hvorvidt skribenten har gangfunksjon. Da vil du vite litt om skribentens utgangspunkt.

Rullestolreiser

Om meg

Jeg er en reiseglad jente født på det glade 70´tallet. Helt siden jeg var barn har jeg elsket å reise. Som liten drømte jeg faktisk om å bli turist! Selv om jeg ikke ble turist av yrke har jeg reist masse, både i Europa og fjernere strøk. To ganger har jeg også vært på lengre backpacker turer. I 2008 pådro jeg meg en ryggmargsskade da jeg skulle lande ett hopp på sykkel i Hafjell. Skaden er komplett og jeg har ingen gangfunksjon. Musklene i armene mine er gode med unntak av fingrene. For å komme meg rundt bruker jeg en manuell rullestol.

Tidlig i rehabiliteringsprosessen på Sunnaas bestemte jeg meg for at rullestolen ikke skulle begrense min reiselyst, og allerede mens jeg var på Sunnaas pakket jeg kofferten og reiste til Stockholm for en helg. Siden har det blitt mange reiser i rullestoll!

Ved siden av å reise, jobber jeg som brukerkonsulent på Sunnaas sykehus. Her får jeg mange spørsmål rundt det å reise i rullestol, og slik oppstod idéen til dette nettstedet. Å reise i rullestol er ingen vanskelig sak, det krever bare litt mer planlegging. Det er også det godt å ha med seg funksjonsfrisk samboer, venner eller familie til litt løftehjelp i ny og ne. Husk; begrensinger eksisterer som oftes kun i vårt eget hode. Mulighetene er mange, det gjelder bare å se dem!

Vennlig hilsen
Gunhild Bottolfsen